Citymaking - stvaranje grada

Dr. sc. Petra Kelemen, docentica (Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

Dr. sc. Petra Kelemen, docentica (Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

Petra Kelemen je docentica na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na tom je Fakultetu diplomirala hrvatski jezik i književnost i etnologiju, a 2012. godine obranila doktorski rad pod naslovom „Festival i grad – kulturne politike, izvedbe i identiteti na primjeru varaždinskoga Špancirfesta“. Trenutno je doktorandica na Poslijediplomskom doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije, gdje pod mentorstvom dr. sc. Jasne Čapo Žmegač izrađuje doktorski rad posvećen suvremenim migracijama. Na preddiplomskom i diplomskom studiju etnologije i kulturne antropologije predaje kolegije Antropologija turizma i Antropologija festivala. Suautorica je knjige „Grad kakav bi trebao biti. Etnološki i kulturnoantropološki osvrti na festivale“ (2012.).
Opširnije ovdje.
Bibliografija

 • Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost

  hrzz.hr
 • Ustanova nositelj projekta: Institut za etnologiju i folkloristiku

  ief.hr
 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju

  ffzg.unizg.hr/etno
 • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek

  pmf.unizg.hr/geog