Citymaking - stvaranje grada

Članice projekta dobile priznanje HED-a

Članice projekta “Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet” – Jasna Čapo Žmegač, Nevena Škrbić Alempijević, Petra Kelemen, Tihana Rubić i Valentina Gulin Zrnić – dobile su priznanje Hrvatskog etnološkog društva za doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu.
Priznanje je dodijeljeno povodom opsežne organizacije 12. kongresa Međunarodnog udruženja etnologa i folklorista (SIEF) pod nazivom “Utopije, stvarnosti, baštine: etnografije za 21. stoljeće” koji se održao u Zagrebu, 21.- 25. lipnja 2015. Dr.sc. Jasna Čapo Žmegač bila je članica međunarodnog programskog odbora i predsjednica nacionalnog programskog i organizacijskog odbora te je na SIEF kongresu održala uvodno izlaganje. Dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević djelovala je kao članica međunarodnog programskog odbora i članica nacionalnog lokalnog odbora. Dr.sc. Petra Kelemen, dr.sc. Tihana Rubić i dr.sc. Valentina Gulin Zrnić bile su članice nacionalnog lokalnog organizacijskog odbora, a tijekom kongresa organizirale su i vodile tematske panele.
Priznanje HED-a je uručeno 4. prosinca 2015. u Klovićevim dvorima, a uz članice projekta priznanje su primili i ostali članovi nacionalnog lokalnog organizacijskog odbora Marijana Belaj, Sanja Potkonjak, Naila Ceribašić i Tvrtko Zebec.
U okviru projekta, a potporom Hrvatske zaklade za znanost, tijekom kongresa su organizirani tematski paneli na teme politika različitosti i politika javnih prostora, te su realizirana sudjelovanja gostujućih znanstvenika.

Osvrt, foto, intervju

 

 • Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost

  hrzz.hr
 • Ustanova nositelj projekta: Institut za etnologiju i folkloristiku

  ief.hr
 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju

  ffzg.unizg.hr/etno
 • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek

  pmf.unizg.hr/geog