Citymaking - stvaranje grada

Simonin kvartovski svijet života

“Simonin kvartovski svijet života” nastao je kao razgovor sa stanovnicom Trnja koja predstavlja mjesta koja smatra posebnima i osobno važnima u njenom rodnom Trnju, odnosno u Cvjetnom naselju. Upućuje na mjesta za koja je vežu posebne uspomene iz djetinjstva, poput osnovne škole koju je pohađala i dječjeg igrališta. Također pokazala nam je mjesta koja i danas koristi u svakodnevnom životu, poput omiljenog kvartovskog kafića. U šetnji sa sugovornicom upoznali smo i neke objekte koji po njenom mišljenju definiraju Cvjetno naselje, kao npr. zgrada Vjesnika, Sveučilišni računalni centar, Hrvatska radio televizija i ulica grada Vukovara. Konačno, izdvojila je mjesta koja bi potencijalno mogla biti zanimljiva mladim turistima u Trnju, a to su Studentski dom Cvjetno naselje, kao prostor gdje se već sada mogu sresti ljudi iz svih krajeva svijeta, Savski nasip, atraktivan prostor za sport, rekreaciju i druženje, te Green Gold Centar u poslovnom dijelu grada kao popularno mjesto za druženje i noćne izlaske.

Razgovor i film nastali su u okviru kolegija prof. dr. sc. Laure Šakaje, Geografija kulturne ponude (Geografski odsjek, PMF, ZAgreb, 2014/2015); razgvovor su vodili i snimili film: Antonio Klobučar, Lovro Kranjec i Ivan Sever, studenti Geografskog odsjeka PMF-a.

 

Pošalji svoju priču o gradu

  Obriši

  Obriši

  Dodaj novu sliku

  Fotografije: za priložene fotografije (novije, starije, povijesne, obiteljske….) molimo navesti potpise - gdje su i kada fotografirane, te autora fotografije ukoliko je različit od autora komentara.
  Slike mozete poslati putem obrasca (ukupne veličine do 6 MB) ili putem e-maila: citymakingzagreb@gmail.com

  • Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost

   hrzz.hr
  • Ustanova nositelj projekta: Institut za etnologiju i folkloristiku

   ief.hr
  • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju

   ffzg.unizg.hr/etno
  • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek

   pmf.unizg.hr/geog