Citymaking - stvaranje grada

Suradnja s projektom Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću

Tri suradnice projekta “Stvaranje grada”, Nevena Škrbić Alempijević, Sanja Đurin i Valentina Gulin Zrnić, te kolegica Sanja Potkonjak, sudjelovale su kao istraživački tim u CreArt projektu “Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću”. Riječ je o nastavku međuprojektne suradnje koja traje od 2015. godine, a koju suradnice projekta realiziraju sa Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Dosadašnja istraživanja suradnica uključila su praćenje umjetničkih intervencija u zagrebačkim javnim prostorima (Oktogon, Studentski centar, Europski trg, Trg bana Jelačića, Metrovićev paviljon), u bolničkim prostorima (KBC Zagreb, Rebro), te sveučilišnim prostorima (Filozofski fakultet u Zagrebu), a novo istraživanje odvijalo se u prostorima  Zatvora u Zagrebu (Remetinec). Cilj istraživačke komponente je pratiti transformacije različitih prostora kroz umjetničke intervencije.

Projekt “Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću” izvodio se pod vodstvom autorice projekta Melinde Šefčić, a likovne intervencije u Zatvoru u Zagrebu (Remetinec) tijekom veljače 2019. godine izveli su umjetnici Goran Rakić, Slaven Kosanović Lunar, Ivan Oštarčević Zgubljen i Dominik Vuković.

Više o projektu i predstavljanju projekta u Zatvoru u Zagrebu (Remetinec) na Europski dan kreativnosti (21.3.2019) na poveznici Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću.

 

 • Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost

  hrzz.hr
 • Ustanova nositelj projekta: Institut za etnologiju i folkloristiku

  ief.hr
 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju

  ffzg.unizg.hr/etno
 • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek

  pmf.unizg.hr/geog