Citymaking - stvaranje grada

“Vrtovi našega grada” u Rijeci

Valentina Gulin Zrnić i Tihana Rubić predstavile su u Rijeci uredničku knjigu Vrtovi našega grada: Studije i zapisi o praksama urbanog vrtlarenja
(2015, Institut za etnologiju i folkloristiku, Hrvatsko etnološko društvo, Parkticipacija).

Predstavljanje je održano 31. svibnja 2016. godine u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, te u okviru aktivnosti uz tekuću izložbu “Tržnica, trbuh grada”.

Na predstavljanju knjige okupila se grupa zainteresiranih – vrtlari u društvenom vrtu u Rijeci, predstavnici Učeničkog doma Podmurvice koji njeguju vrtlarske aktivnosti, civilni aktivisti – te je predstavljanje postalo tribina razmjene konkretnih iskustava vrtlarenja, odnosa i suradnje s upravnim gradskim tijelima, mogućnostima djelovanja, prikazivanjem različitih modela organiziranja građana i sl. Ta je, inače neuobičajena, intenzivna interakcija svih koji su došli na predstavljanje knjige rezultirala i međusobnim povezivanjem prisutnih koji se bave vrtovima i vrtlarenjem, a koji ranije nisu bili u kontaktu. Time je knjiga o vrtovima, na našu veliku radost, donijela još jedan plod!

Plakat – pozivnica – urbani vrtovi

Tržnica, trbuh grada (facebook)

Izvještaj s događanja pročitajte i pogledajte ovdje.

 

 • Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost

  hrzz.hr
 • Ustanova nositelj projekta: Institut za etnologiju i folkloristiku

  ief.hr
 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju

  ffzg.unizg.hr/etno
 • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek

  pmf.unizg.hr/geog